Om mig

Om mig:

Jeg hedder Inger-Margrethe Hald Kruse.

Jeg er født og opvokset i Randers.


Efter min uddannelse indenfor handel og kontor blev jeg gift og flyttede sammen med min mand, som også er fra Randers, til Sjælland.

Jeg har boet i St.Rørbæk ved Frederikssund siden 1970.


I forbindelse med min mands kræftsygdom og død i 1998 fik jeg pludselig lyst til at male.

Efter et inspirende kursus gennem FOF ”akvarel i det fri” fik jeg lyst til at fordybe mig i malerkunsten. Det gav en utrolig fred og ro at sidde ude i naturen fuldstændig tabt for omverdenen fordybet i maleriet med kun ro og fuglesang i baggrunden.

I min barndom i Randers var der en kunstner tæt på hvor vi boede Hun inviterede os børn hjem hos sig. Hun fortalte/læste/hyggedeog bagefter kunne vi tegne/male i relation til dette.Jeg kan huske, at det var meget spændende og inspirerende. Måske har jeg allerede dengang fået dannet kimen/inspirationen til at male.


Min uddannelse indenfor kunstens verden har bestået af mange maler-kurser hos private og anerkendte kunstnere og forskellige kunst-højskoleophold rundt om i landet og jeg har efterfølgende deltaget i adskillige udstillinger både solo- fælles- og temaudstillinger.

Jeg startede med akvarel, senere olie og akryl.


Det er naturen der danner baggrund for mange af mine malerier.

Jeg har fået børn i en sen alder og efter mine børn er flyttet hjemmefra og jeg er blevet pensionist, har jeg fået mere lyst og tid til at fordybelse mig imaleriet. I selve maleprocessen eksperimenterer jeg med forskellige teknikker, som jeg har tilegnet mig på forskellige kurser. Forskelligheden i mine malerier udvikler min kreativit.Det er mit indre billed der lander i maleriet. Det seneste jeg har experimenteret med er croquis tegning som hen af vejen indgår lidt i mine malerier.

Jeg deltager desuden i flere kunstbøger.


KUNSTBØGER:

Galleriet 2012 fra Forlaget Gal en lille håndbog med et udvalg af moderne kunstnere.                  Leif Nielsen skrev: "fra indtryk til udtryk- det kan man rolig sige om Inger Kruses malerier. Det er opholdet i naturen, med de skiftende årstider og farvevariationer, der skaber grundlaget for mange af hendes malerier. En ide opstår og omsættes i maleprocessen fra indtryk til udtryk det er både akvarel-akryl og olie på lærred der tages i  anvendelse når inspirationen er der.Inger Kruse er heller ikke bange for det nonfigurative – lige så hurtigt det ser ud, lige så langsom er denne maler proces. Her åbnes muligheden for at beskueren selv kan gå på opdagelse i maleriet og på den måde få associationer til ens egne relationer. Figurativ eller nonfigurativt – det er ligegyldigt. Her er altid en fin afstemning mellem farverne.Det vidner om indsigt og balance. En viden Inger Kruse har tilegnet sig som en flittig deltager på et utal af kunstkurser af kortere og længere varighed landet over".


Gennem årerne er det også blevet til en del udstillinger såvel i kunstforeninger, samt i gallerier og kulturhuse, ved forskellige temaudstillinger. Jeg deltager desuden i Ordbilleder om kærlighed fra Forlaget Gal, forskellige opfattelser af hvad kærlighed er, er herudtrykt i ord/poesi og billeder. Omslag: original unik udført udsmykning for hver bog. Alle nummereret og signeret.


Samarbejde med Frederikssund Klimaforening Fjordkunst.dk bidrog i 2016 med kunst til en samling noveller udgivet af Frederikssund Klimaforening, her er jeg præsenteret med flere malerier samt forsideillustrationen. Martin Lidegaard modtog et eksemplar af bogen ved et foredrag om klimaet i Elværket i Frederikssund.

Forsideillustration til Frederikssunds Klimaforenings novellesamling:


Foto af Inger Kruse